eTwinning verbindet Schulen und Leute

Projekt FIT FÜR JOB programu EU Leonardo da Vinci 2011-2013

14.03.2012 17:33

Dne 8. 9. 2011 proběhlo na naší škole vyhlášení programu EU Leonardo da Vinci pod názvem FIT FÜR JOB. Tento program díky finanční podpoře EU umožňuje studentům SOŠ absolvovat pracovní stáže v zahraničí. Ve spolupráci se střední školou v Deggendorfu (Německo) a Obchodní akademií v Rožňavě (Slovensko) budou studenti umístěni do zahraničních podniků. Cílem je zvýšit jak jejich odborné, tak i praktické znalosti a dovednosti, pomoci jim uplatnit se co nejlépe na budoucím trhu práce. Náplní stáže je kancelářská a administrativní činnost.

Projekt potrvá 2 roky, tj. od roku 2011 do 2013. 14 studentů vyjede do Jižního Německa a na Jižní Slovensko. Veškeré cestovní a pobytové náklady včetně stravy jsou hrazeny z fondu EU. Zapojeni jsou německá sekce a sekce odborných předmětů, které zajišťují odbornou, jazykovou a kulturní přípravu studentů. Kurzy pro studenty budou probíhat zdarma v odpoledních hodinách.

Přihlášky studenti mohou podat do 12. 9. 2011 na adrese petra.moskva@gym-orlova.cz nebo v kabinetě č. 165. Před odjezdem na stáž proběhne výběrové řízení, ve kterém budou veškeré znalosti a dovednosti studentů přezkoušeny komisí složené se zástupců PK NJ, PK odborných předmětů a vedení školy (reálné pracovní výběrové řízení). Podmínkou je absolvování výše uvedených kurzů. Nejlepší uchazeči se zúčastní zahraniční stáže v délce 3 týdnů.

K projektu vznikla samostatná webová stránka https://fitfurjob.webnode.cz, kde budou k dispozici veškeré informace, příspěvky studentů a fotky z akcí.

 Mgr. Petra Moskva

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode